fbpx

יוקי אישיזקה

יוקי אישיזקה

באיזה גיל התחלת לנגן?
כשהייתי כמעט בת 4.

באיזה גיל הבנת שאת/ה רוצה להמשיך בקריירה מוזיקלית?
בגיל 13. לפני כן הבנתי שנגינה בשבילי היא דבר הכרחי. במשך חודשיים הפסקתי לנגן כי רציתי להתרכז בלימודים, אבל אחרי כמה שבועות נכנסתי לדיכאון, מעין עצבות לא מובנת, כמו ערפל כבד בתוך הראש כל עוד לא נגעתי בכינור שלי. התחלתי לנגן שוב ופשוט נדהמתי מכך שכבר בגיל כל כך צעיר הייתי חייבת לנגן. החוויה הזאת גרמה לי להבין שאני חייבת להמשיך לנגן בהמשך חיי.

מה את/ה אוהב/ת לעשות מחוץ לבמה?
לבשל, גננות, לקרוא וללכת לחוף הים.

מהי משמעות הפילהרמונית עבורך/מדוע רצית להשתייך לפילהרמונית?
יום אחד כשצפיתי עם הוריי בקונצרט של הפילהרמונית בטלויזיה, אמי סיפרה לי שבשנת 1982 הייתה אמורה ללכת לקונצרט של התזמורת אך לא יכלה. הקונצרט התבטל בגלל מלחמת לבנון, בגלל שהתזמורת לא יכלה להגיע ליפן. כששמעתי את זה בתור ילדה קטנה, הבנתי שהפילהרמונית הישראלית נמצאת במקום עם סיטואציה מסובכת עם שכניה, סוג חיים שעוד לא ראיתי או חוויתי על בשרי. חשבתי לעצמי שאולי זו הסיבה שלפילהרמונית יש צליל עמוק ועוצמתי, ובאותו זמן גם כל כך יפה, ותמיד חשתי זאת מההקלטות שלה.
ההורים שלי אוהבים מוסיקה קלאסית, ואני גדלתי ולמדתי המון מההקלטות של הפילהרמונית הישראלית.
אני ברת מזל לנגן בפילהרמונית. יש לי כל כך הרבה דברים ללמוד מהקולגות שלי, לא רק מהבחינה המוסיקלית, אבל גם לשמוע על סיפורים מרתקים מההיסטוריה שלהם, וכמובן אני לומדת גם הרבה מהמנצחים והסולנים המבריקים.

כיצד נוכל לשמור על מוזיקה קלאסית והופעות חיות רלוונטיות בעידן הדיגיטלי?
קונצרטים דיגיטלים היום הפכו לפופולארים בזכות טכנולוגיות הקלטה מתקדמות. אי אפשר להשוות קונצרטים דיגיטלים לקונצרטים חיים, אבל בשניהם יש יתרונות מבחינת הקהל. כמוזיקאים, אנחנו רוצים שהקהל יחווה אווירה מסויימת, עם צלילים אמיתיים, אלמנטים שרק בקונצרט חיי אפשר לחוות. מצד שני, עם אמצעים דיגיטליים יש יותר אפשרויות להקשיב בקלות למוסיקה קלאסית, במיוחד לאנשים שפחות מכירים. הייתי שמחה אם יותר אנשים יתעניינו במוסיקה קלאסית דרך קונצרטים בפייסבוק ויוטיוב. לדעתי, כשאנשים יתאהבו במוסיקה קלאסית דרך האינטרנט, הם אחר כך יבואו לקונצרטים חיים ויתאהבו בה עוד יותר.

צילום: מירי דוידוביץ'